De talentvolle mountainbikester Hannah van Boven sluit zich per direct aan bij het MijnBad-Liv/Giant Offroad Team. De pas 18-jarige renster was de afgelopen weken al aanwezig bij een trainingsweekend van het team. Ze reed samen met Monique Zeldenrust naar de overwinning in de Algarve Bike Challenge.

Van Boven is nog een vrij onbeschreven blad. Ze rijdt pas sinds 2016 wedstrijden, maar dat ging haar tot nu toe zeer goed af. In Landgraaf werd ze in juli van het afgelopen jaar zelfs Nederlands kampioene mountainbike bij de junior vrouwen. “Iedereen wil elkaar in dit team beter maken en dat vind ik erg leuk”, aldus Van Boven. “De combinatie tussen hard trainen en plezier vind ik erg fijn en we hebben de begeleiding en ikzelf hebben dezelfde visie over bepaalde doelen.”

Teamverantwoordelijke Jan Weevers is blij om Van Boven toe te kunnen voegen aan de selectie. “Hannah is een renster die pas enkele jaren wedstrijden aan het fietsen is, maar toch al een hoog niveau heeft weten te behalen”, zo zegt hij. “Dat is een mooie basis voor ons om vanuit verder te werken. Ik ben er van overtuigd dat wij haar stappen kunnen laten zetten. Dat is ook altijd ons uitgangspunt bij het team dat zich richt op de ontwikkeling van offroad talenten.”

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!