Feyenoord heeft een verdiende, maar moeizame overwinning behaald op ADO Den Haag (3-1). In het matige duel vielen alle doelpunten in de tweede helft. Tonny Vilhena en Steven Berghuis zetten Feyenoord op een voorsprong van 2-0, waarna Lex Immers de spanning terugbracht. Jens Toornstra bepaalde de eindstand op 3-1.

De eerste helft in de weer bomvolle Kuip was het aankijken nauwelijks waard. Feyenoord had weliswaar veel balbezit, maar deed daar vrijwel niets mee. Berghuis op rechts, Nicolai Jørgensen in de punt van de aanval en Sam Larsson op links kwamen nauwelijks los van hun directe bewakers. Dat kwam mede omdat de aanvoer vanaf het middenveld ondermaats was.

Feyenoord kreeg voor de rust weinig kansen. Slechts Jørgensen kreeg er twee, maar hij benutte die niet. ADO Den Haag kwam aanvallend in het stuk helemaal niet voor. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk beperkte zich veelal tot verdedigen. De schaarse keren dat de Hagenaars wel de aanval zochten ontbrak het raffinement om de defensie van Feyenoord te verontrusten.

Na de rust gebeurde er eindelijk wat op het veld. Na nog geen tien minuten werkte Vilhena op aangeven van Berghuis de bal achter doelman Robert Zwinkels. Kort daarna verzuimden eerst Toornstra en daarna Karim El Ahmadi de marge te verdubbelen.

Dat tweede doelpunt viel halverwege de tweede helft alsnog. Berghuis krulde de bal knap achter Zwinkels. Bevrijdend werkte die treffer niet voor Feyenoord. Luttele minuten later verkleinde uitgerekend Immers tegen zijn oude club de achterstand. ADO was kort daarna zelfs dicht bij de gelijkmaker, maar Sheraldo Becker schoot net naast.

In de slotfase nam Feyenoord definitief afstand. Toornstra maakte 3-1. De bij Feyenoord teruggekeerde Robin van Persie mocht daarna bijna tien minuten zijn luidruchtig toegezongen rentree in De Kuip maken.

Laat een reactie achter