Een druk weekend voor de plaatselijke politiek, die op een paar locaties in de stad hun lijsttrekkers naar een filmsterrenstatus laat opzwellen, waarmee traditioneel de campagnes voor de komende raadsverkiezingen van start gaan.

Het eerste pandemonium was vanmiddag voor De Partij van de Arbeid in HNK Rotterdam aan het Vasteland. Vanavond in de Kunsthal volgt D66 tijdens een ingetogen samenkomst vanwege het overlijden van hun raadslid Gerda Eeuwijk. Wel zal de landelijke partijleider Alexander Pechtold het woord voeren en morgen is het in Lommerrijk de beurt aan Leefbaar Rotterdam, dat er een vergadering aan vooraf gooit om de kandidatenlijst bekrachtigd te krijgen.

Campagne voeren is donderjagen in een mijnenveld. Het gaat vanaf nu om de juiste zinnen. Om trompetstoten. Na 20 maart zal Twitter nooit meer zo leuk zijn als nu. Wie gaat wie de maat meten? Wie jokt? Wie niet? En wie stuurt op tijd de foto’s rond. De Partij van de Arbeid zorgde voor de inswinger. En lijsttrekker Barbarba Kathmann voor de eerste appendix: ‘’Ik moet er niet aan denken dat we straks wakker worden in een stad waarvan we de sleutels aan een stelletje schreeuwers hebben gegeven. Daarom gaan we hart tegen hard.’’

Dagblad010 gaat cijfers geven.

.
Burgemeester Aboutaleb.

Laat een reactie achter