Ben je regelmatig moe, heb je energiedips, ken je het gevoel dat je niet wakker kunt worden, kom je slecht in slaap of heb je direct weer trek als je net gegeten hebt? Grote kans dat dit te maken heeft met je suikerinname. Wil je geen grote energiepieken en -dalen meer? Doe dan mee met de Suikeruitdaging!

Wist je dat we als volwassenen ongeveer 35 suikerklontjes binnenkrijgen? Dit is heel veel! Terwijl het lichaam slechts vijf suikerklontjes per dag kan verwerken. Overmatig suikergebruik heeft negatieve gevolgen op de gezondheid. Helaas zit suiker in heel veel producten zonder dat we het weten.

In november heeft een groep enthousiastelingen deelgenomen aan de eerste editie van de Suikeruitdaging. Het grootste gedeelte van de deelnemers geven aan fitter te zijn geworden, beter te kunnen slapen en erg bewust te zijn geworden van de invloeden van suikers op de gezondheid. Onder deze deelnemers waren ook enkele diabetespatiënten. Eén dame heeft haar medicijnen kunnen halveren en één van de deelnemers spuit zelfs helemaal geen insuline meer na deze 30 dagen.

Tijdens de Suikeruitdaging bouw je, onder begeleiding van professionals, de consumptie van suiker af. In wekelijkse bijeenkomsten, bestaande uit beweegactiviteiten en inhoudelijke workshops, krijg je inzicht in het effect van te veel suiker op je lichaam. Daarnaast ontvang je een map met weekopdrachten, informatie en recepten, zodat je alle informatie mooi bij elkaar kunt houden en na kunt slaan.

De bewegingsactiviteiten zijn geschikt voor iedereen, het maakt niet uit of je op dit moment wel of niet sport. Meedoen kan altijd, maar is niet verplicht.

 

De workshops zijn op maandag 5, 12, 19 en 26 maart en op dinsdag 3 april, van 20.00 tot 21.15 uur.

Locatie: Sporthal Oostgaarde, Dakotaweg 261.

De bewegingsactiviteiten zijn op dinsdag: 6, 13, 20 en 27 maart, van 19.00 tot 19.50 uur.

Locatie: gymzaal Meeuwensingel 109.

 

Sportief Capelle biedt de mogelijkheid om tegen gereduceerd tarief deel te nemen aan deze Suikeruitdaging. Het complete programma kost hierdoor geen 100 euro, maar slechts 79 euro.

Opgeven? Vragen? Bel of mail Sportief Capelle!

Laat een reactie achter