De gemeente Capelle aan den IJssel heeft een e-mail adres aangemaakt waar mensen overlast door vuurwerk kunnen melden. Dit adres is [email protected], u kunt uiteraard ook 112 bellen. De gemeente hoopt overlast tegen te gaan, slachtoffers te voorkomen en schade te beperken. Ook worden extra handhavers ingezet, die op straat een oogje in het zeil houden.

Vuurwerk mag uitsluitend worden afgestoken op 31 december vanaf 18.00 uur tot 1 januari 2.00 uur. Buiten deze tijden is het verboden om vuurwerk af te steken. Daarnaast is er een aantal locaties waar het altijd verboden is om vuurwerk af te steken. Het gaat hierbij om terreinen van bejaarden- en verpleegtehuizen, kinderdagverblijven, tankstations, het ziekenhuis, de kinderboerderij en uitlaatgebieden voor honden.

Politie en handhaving treden streng op tegen vuurwerkoverlast. Daders kunnen een boete of taakstraf tegemoet zien. Steekt u illegaal vuurwerk af of handelt u hierin? Dan loopt u het risico op erg hoge boetes, een strafblad en zelfs celstraf.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!