Nummers van Conny van den Bos, Wilma Landkroon, Toontje Lager, Rita Hovink, maar ook van Wim Sonneveld, André Hazes, Toon Hermans en vele andere Nederlandse coryfeeën roepen mooie herinneringen op. Voor wie die tijden wil herbeleven en houdt van meezingen, is er zaterdag 21 april Zingen met Hollands mooiste in het Isala Theater.

Een reis langs de vele mooie muzikale herinneren vormt de basis voor Zingen met Hollands mooiste. Leadzangers Vannessa Thuyns en Nils Krake brengen samen met een goede band en een door de wol geverfde presentatrice iedereen in de juiste sfeer van het Nederlandstalige muzikale erfgoed. Vannessa trad eerder met succes op in The Voice of Holland en stond in het voorprogramma van een aantal concerten van Guus Meeuwis in Ziggo Dome. Nils toerde al tijdens zijn studie aan het conservatorium als achtergrondzanger mee met Do en viel af en toe in bij Alain Clark. Nu doet hij een stap naar voren om iedereen zijn geweldige stem te laten horen.

Het wordt een heerlijke, sfeervolle muzikale avond met bekende titels als Kom uit je bedstee m’n liefste, Sjakie van de Hoek, Nee Karel niet vandaag, Zoek je zelf en vele andere. En wie herinnert zich nog Rijk de Gooijer met Brief uit La Courtine, of Patsy (komt toch bij mij) van Rein de Vries? Uiteraard worden meer recente nummers – nu al klassiekers – van André Hazes en Marco Borsato niet vergeten. Kortom, een prachtige bloemlezing van Nederlandstalige nummers van 1950 tot nu.

Voorstelling zaterdag 21 april, 20.15 uur

Foto: Isala Theater

Laat een reactie achter