Laagdrempelig kennismaken’. Dat was het doel van de informatieavond ‘Meet & Match’ die dinsdag 17 april werd gehouden op het Comenius College in Capelle. Algemeen directeur Joany Krijt heette de 45 belangstellenden hartelijk welkom. Ze presenteerde kort het DNA van de school, aan de hand van een praatplaat die een samenvatting vormt van het nieuwe schoolplan. Maar liefst 45 docenten hebben belangstelling voor een werkplek op het Comenius College.

Directeur bedrijfsvoering Eric Dekker ging in op de aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden van Comenius, waaronder drie jaar goede begeleiding voor nieuwe en startende leraren en een eigen laptop. Ook is er een premie van 5.000 euro voor leraren in tekortvakken die na een jaar een vaste aanstelling krijgen (naar rato van het dienstverband).

De zes scholen werden vervolgens gepresenteerd, in veel gevallen door de eigen directeur. Sommige directeuren grepen hun kans om de vacatures op hun school te benadrukken: ‘We zoeken collega’s voor Nederlands en Engels.’ Daarna kon de speeddate beginnen: korte gesprekken aan een statafel met de directeur van een school. Of hier matches uit voortkomen, blijkt deze week. Dan neemt de school contact op met elke aanwezige die zijn of haar gegevens heeft achtergelaten.

‘Ik ken deze vorm van kennismaking nog niet, en wilde het eens meemaken’,  zegt een bezoeker. Een andere belangstellende zegt: ‘Deze school staat goed bekend, en dit is een leuke manier om er alvast eens een kijkje in de school te nemen. Ik ga zeker solliciteren.’

Er zijn op dit moment 24 vacatures voor het nieuwe schooljaar. Kijk voor de actuele vacatures en meer informatie over het Comenius College op www.comenius.nl .

Laat een reactie achter