“De timing was perfect. Onze Kinderclub groeide uit zijn jasje en we hadden echt behoefte aan meer ruimte voor de kinderen. Precies op dat moment kregen we van Sportief Capelle het aanbod om samen met hen sportactiviteiten te gaan organiseren. Een prachtig duwtje in de rug én ontzettend leuk voor de kinderen.” Initiatiefnemer van de kinderclub Nelson Salomé spreekt enthousiast van een win-win situatie, voor alle partijen.

“Elke woensdagmiddag komen er zo’n vijftig kinderen van 4 tot 12 jaar bij onze club spelen” vult Jetty Salomé aan. “Doordat de oudsten nu kunnen gaan sporten met een medewerker van Sportief Capelle en twee van onze vrijwilligers, hebben we de mogelijkheid om de groep te splitsen. De kleintjes blijven in buurtcentrum de Trefhoek of gaan onder begeleiding buitenspelen. De oudere kinderen kunnen nu naar de gymzaal aan de Aleoeten. Onze vrijwilligers worden tijdens de sportles meteen opgeleid om later dit jaar zelfstandig met de kinderen te kunnen gaan sporten.” Over win-win gesproken!

Dat de samenwerking niet alleen Sportief Capelle en de Kinderclub in Oostgaarde betreft, blijkt tijdens het gesprek al snel. Nelson: “Inmiddels werken we met meerdere organisaties samen om voor de kinderen uit Oostgaarde leuke activiteiten te organiseren. Hierbij zijn ook basisschool Ontdekrijk, gemeente Capelle en Stichting Welzijn Capelle betrokken. Maar eigenlijk gaat het nog veel verder dan dat. Via Sportief Capelle zijn we bijvoorbeeld in contact gekomen met twee middelbare scholen die stagiaires leverden voor de Koningsspelen. Een geweldig feest werd dat. Samen bereik je veel meer dan alleen”.

Wie wil bewegen en sporten heeft ook een geschikte plek én materialen nodig. “Ook hiervoor hebben we goede afspraken gemaakt” legt Jenny uit. “Onze kinderclub mag gebruikt maken van het schoolplein van Ontdekrijk. Daarnaast worden er twee materiaalboxen mét speluitleg beschikbaar gesteld door Sportief Capelle. Deze boxen worden neergezet op school en wij mogen daarvan gebruikmaken als we op woensdagmiddag met de jongsten gaan buitenspelen”.

In álle wijken van Capelle aan den IJssel kan meegedacht worden als vrijwilligers ‘iets’ voor kinderen willen organiseren. Wat moeten mensen volgens Nelson doen die met een idee rondlopen? “Volg je hart. Probeer te doen wat je zélf kunt doen. Als je betrokken wilt zijn bij je eigen wijk, begin dan gewoon. Klopt daarna aan bij de organisaties die ervoor zijn om je te helpen. Stichting Welzijn Capelle, Sportief Capelle of de gemeente. Onze kinderclub is een prachtig voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is”.

Met alle vragen over bewegen en sporten in Capelle aan den IJssel kun je terecht bij Sportief Capelle: www.sportiefcapelle.nl

 

 

Laat een reactie achter