Mantelzorgers hebben een moeilijke, maar ook zeer zorgzame rol op zich genomen. Om de mantelzorgers van Capelle aan den IJssel in het zonnetje te zetten, zijn er diverse activiteiten georganiseerd op de Dag van de mantelzorg, dat op vrijdag 10 november plaatsvond. Wethouder Josien van Cappelle bezocht twee locaties, sprak met mantelzorgers en vertelde over het cadeau aan alle Capelse mantelzorgers.

Dineke Schaaphok, coördinator Mantelzorg kijkt terug op een bijzondere dag: “De viering in de vier wijken was divers en gaf vooral gelegenheid voor mooie ontmoetingen, gesprekken en nieuwe ideeën. De bewoners die ik heb gesproken waren erg blij met deze dag en dat was precies de bedoeling.” Het programma werd op iedere locatie afgesloten door Dineke met het voorlezen van een gedicht over mantelzorg. Het gedicht is te vinden op www.welzijncapelle.nu/mantelzorgers.

Buurtcentrum De Fluiter
De dag begon in Buurtcentrum De Fluiter, waar buurtcoach Arno de Bie samen met vrijwilligers er een mooi programma van hebben gemaakt. In een goed gevulde zaal vol mantelzorgers kregen gaven zij informatie over onder meer de activiteiten in De Fluiter en de OpStapBus. Om 11.00 uur kwam wethouder Josien van Cappelle op bezoek, ze sprak met de mantelzorgers en vertelde daar over een cadeautje dat alle mantelzorgers dit jaar krijgen.

Recreatiecentrum De Serre
Om 12.00 uur nam buurtcoach Astrid Keerveld het stokje over in recreatiecentrum De Serre, aan de Beemsterhoek. Hier vormde muziek en beweging de rode draad, ook wethouder Josien van Cappelle was erbij, de bewegingsactiviteiten zorgde voor gekrulde mondhoeken bij de wethouder. Zowel mantelzorgers, partners als kinderen genoten van het oprteden, gegeven door de kinderen van basisschool Ontdekrijk. Er was ook een pedicure voor een been- en voetmassage.

Huis van de Wijk Schollevaar
Later om 14.00 uur opende het Huis van de Wijk Schollevaar haar deuren. De dag werd geopend met een mantelzorgmonoloog geschreven en voorgedragen door Maatschappelijk werker Rinaichca Nelstein. Buurtcoach Jacqueline van Gent zorgde met vrijwilligers en organisaties voor een heerlijk programma. Door middel van een strippenkaart konden de mantelzorgers deelnemen aan diverse activiteiten en iets lekkers. Eén van de activiteiten was een rad van Fortuin, High tea en ook Muziek Bingo.

Wijkcentrum De Harp
De dag eindigde in West-Capelle in wijkcentrum De Harp. Buurtcoach Novita Metz zorgde voor een fesstelijke bijeenkomst en een mantelzorgmonoloog. Er waren presentaties van De Harp, de Breiclub, de OpStapBus en Hart for her. Hoewel de opkomst bescheiden was, werden er veel ervaringen uitgewisseld. Geen van de aanwezige mantelzorgers is op deze locatie geweest, voor hen een mooie kennismaking met De Harp.

Aan deze editie van de Dag van de Mantelzorg werkten ruim 30 organisaties, bedrijven, scholen en activiteiten groepen mee. Welzijn Capelle is erg blij met de inzet en waardering voor mantelzorgers. Ook werkten tal van vrijwilligers en stagiaires mee op de locaties. Ook hun inzet wordt bijzonder gewaardeerd.

Ook mantelzorger? Aanmelden kan via de website van Welzijn Capelle of bel met Servicepunt Mantelzorg op 010 – 264 02 20.

Beeldrechten: Jeanette van Veldhoven (Via: Welzijn Capelle).

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!