De heren van Maatwerkers VCN hebben de topper in de eerste divisie B tegen Inter Rijswijk zaterdag in sporthal Schenkel met 3-2 verloren. De opstelling van VCN was in de eerste set wat aangepast door enkele blessures en zieken. In de basis stonden Robert Janssen, Rogier van Leeuwen, Rowan Hogenboom, Daan Spijkers, Thomas Boerefijn, Ralph Backer en Lucas Vroom. De wedstrijd kwam direct goed op gang met enkele spectaculaire punten. Ondanks prima spel van beide kanten wist VCN deze set over het algemeen de controle te behouden zonder een echt groot gat te slaan. Dit resulteerde uiteindelijk in een nette 25-19 voor de koploper.

In de tweede set wist geen van beide teams écht afstand te nemen. Richting de big points sloeg Rijswijk echter een gat en de gasten trokken met 25-23 aan het lanmgste eind. Inter Rijswijk kreeg vleugels en pakte ook de derde set met 15-25.

Volleybal Capelle Nieuwerkerk richtte zich in de vierde set op en met een sterk ingevallen Cain van Hal wist VCN uiteindelijk met 25-22 te winnen en een 5e set eruit te slepen. Dit betekende dat Rijswijk hooguit 1 punt in kon lopen en de marge minimaal 11 zou blijven. Het vuur was er uit in de beslissende set, die Rijswijk uiteindelijk met 15-9 won.

Laat een reactie achter