Nietsvermoedend parkeerde Jan Seelbach afgelopen zaterdag zijn bestelbus aan de Picassopassage in Capelle aan den IJssel. De medewerker van de Rotterdamse bloemist ‘De Kleine Plantage’ moest daar een partij bloemen afleveren en werd ongewild getuige van een bizar tafereel, dat even daarvoor een gelukkige afloop kende.

Seelbach: “Ik zag een man in een vuilcontainer met alleen zijn onderbroek aan. Hij was aan het graven in het vuil, vermoedelijk zocht hij zijn kleren. Hij vroeg me of ik hem even kon helpen en ook of ik een deken of zo had voor hem”.

Niet veel later werd Seelbach duidelijk dat de man zojuist was ontsnapt aan de dood. Na een stapavond was hij namelijk in de vuilcontainer in slaap gevallen. “De dienstdoende medewerker had de pers al aangezet. Blijkbaar is de man daar wakker van geworden. Net op tijd, want dit had hij niet overleefd. Hij zou helemaal zijn plat gedrukt. Hij had nu alleen een paar schrammen. Er lagen allemaal dozen om hem heen, vermoedelijk hebben medewerkers van de Albert Heijn die in de container gegooid. Zij hebben die man natuurlijk nooit kunnen zien. En door die dozen die op hem lagen, kon de medewerker hem natuurlijk ook nooit zien”.

“Ik heb ook nog even gesproken met de man die de container heeft aangezet. Hij was erg geschrokken en gelukkig heeft hij die man nog net op tijd om hulp horen roepen. Het leed was niet te overzien geweest. Je kunt toch moeilijk iedere container die de pers in gaat eerst ondersteboven keren om te kijken of er iemand in ligt. Echt heel bizar. Ik ben nu 57 jaar, heb veel meegemaakt, maar nog nooit zoiets als dit. Ik hoop dat iedereen beseft dat je nooit in een vuilcontainer moet gaan liggen. Deze man heeft echt heel veel geluk gehad.”

Laat een reactie achter