Een gebakje met het nieuwe logo van het KinderLab. Daarmee werd wethouder Ans Hartnagel dinsdag verrast bij de onthulling van het nieuwe logo. Het KinderLab wordt een inspirerende plek in Capelle Schollevaar waar kinderen tot 12 jaar en hun ouders terecht kunnen voor activiteiten gericht op ontmoeting, ondersteuning en ontwikkeling.  

Welzijn Capelle is verantwoordelijk voor de coördinatie en programmering van het aanbod. Claartje Berns, beleidsadviseur Samenleving is betrokken bij het KinderLab en at een gebakje mee: “Thema’s in het KinderLab zijn gezondheid, taal, financiële educatie en talentontwikkeling. Vanuit het gedachtegoed van de Vreedzame Wijk wordt samengewerkt door verschillende organisaties om een veilig, laagdrempelig en toegankelijk centrum te creëren. Ook zal er veel ruimte zijn voor initiatieven van kinderen en ouders.”

Kinderen hebben meegedacht over het logo en gaven hun mening. Behalve dat het kleurrijk en vrolijk is, komen ook de verschillende facetten van het KinderLab terug in het logo en straalt het beweging en verbinding uit. “Met het nieuwe logo krijgt het KinderLab een gezicht en wordt het herkenbaar voor ouders en kinderen”, aldus Coördinator Marije Arnouts van Welzijn Capelle.

Het KinderLab wordt op woensdag 10 januari 2018 feestelijk geopend met een programma vol activiteiten. Zo kunnen kinderen bijvoorbeeld meedoen aan de CupCakeCup met Klaas van der Eerden, selfies laten maken in de SelfieBox, experimenten doen in het TechniekLab, meedoen aan Electrodance en er zijn veel lekkere hapjes en drankjes. Kinderen en ouders zijn welkom tussen 13.00 en 15.00 uur aan het Louvre 1 (ook ingang via schoolplein Sjalomschool).

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!