Seniorredacteur Hans Roodenburg (ex-Het Rotterdams Parool, ex-Het Vrije Volk, ex-Rotterdams Dagblad) geeft antwoord op knellende vragen van uiteenlopende maatschappelijke aard. U kunt ze hem rechtstreeks stellen op: [email protected] Of u maakt gebruikt van de link hierboven: stadswacht. Het antwoord (meestal voor anderen ook van belang) leest u terug in dit digitale dagblad in de categorie: mensen. Uw naam wordt daarbij niet vermeld.

Vraag:
Na 18 jaar te hebben samengewoond met een samenlevingscontract zijn we uit elkaar gegaan. We hebben indertijd een testament laten opstellen waarin wij ons elkaar benoemden tot erfgenaam. Mijn ex-partner heeft haar testament inmiddels gewijzigd en mij niet meer als erfgenaam aangewezen. Ik heb dat nog niet gedaan. Zij is ook samen met mij eigenaar van de woning die zij bewoont. Wat moet ik doen?

Antwoord:
Allereerst dient u natuurlijk ook uw testament te wijzigen in de zin zoals u het wil. U krijgt nu de vreemde situatie dat als u overlijdt uw ex van u erft en andersom niet. Ook lijkt ons de tijd rijp om te kijken in hoeverre de andere financiële verbondenheid – met onder meer het gezamenlijke eigen huis – kan worden geregeld voor altijd. Tenzij u dat nog niet wil.

Laat een reactie achter