Als ouder wil je graag op de hoogte zijn van wat er speelt op de school van je kind. Waar kan dat beter dan op de koffieochtend? Op basisschool Ontdekrijk in Oostgaarde organiseert het wijkteam sinds begin van het schooljaar de wekelijkse koffieochtend voor ouders. Naast gezelligheid krijgen ouders gelijk meer handvatten rondom opvoeden.

Kinderbuurtcoach Isabelle van den Bergh van Welzijn Capelle: “Het is leuk de ouders elke week welkom te heten in de Ouderkamer van Ontdekrijk. We organiseren een interessant aanbod voor ze. Zo vertelt het Centrum voor Jeugd en Gezin regelmatig over bepaalde thema’s die belangrijk zijn voor ouder en kind, net als de buurtmoeders en Sportief Capelle. We geven ook informatie over bijvoorbeeld financiën, spelletjes of activiteiten van Ontdekrijk.”

Alle ouders lopen wel eens tegen praktische problemen aan. Maar waar vind je de antwoorden? Bij Welzijn Capelle zit veel kennis van de buurt onder één dak. Isabelle: “Doordat wij van het wijkteam elke week in de Ouderkamer zijn, kennen de ouders ons gezicht en spreken ze ons makkelijk aan. Andersom weten wij beter wat er op school en in de wijk speelt en kunnen we mensen met opvoedvragen snel doorverwijzen. We zijn blij dat basisschool Ontdekrijk ons heeft gevraagd om hun Ouderkamer te organiseren. Samen staan we sterker in de wijk!”

Laat een reactie achter