KNGF Geleidehonden zoekt puppypleeggezinnen om zoveel mogelijk mensen met een beperking een beter leven te kunnen geven. Het puppypleeggezin is het fundament van de opleiding tot geleidehond. Stabiliteit, gehoorzaamheid en zelfverzekerdheid zijn de noodzakelijke eigenschappen om van een pub een betrouwbare blindengeleidehond te maken en daar zorgt het gezin voor.

Naast blindengeleidehonden leidt het KNGF sinds een aantal jaren ook assistentiehonden, autismegeleidehonden en PTSS buddyhonden op. Jaarlijks worden er bij de instelling zo’n 200 pups geboren en voor al deze pups zoeken zij gezinnen die de jonge honden de ideale omstandigheden kunnen bieden om op te groeien. Het is geen vereiste dat het gezin uit kinderen bestaat.

Voor de pup geplaatst wordt, krijgen alle puppypleeggezinnen de inloggegevens ons e-learningprogramma. Dat is de noodzakelijke handleiding voor elk puppypleeggezin bij de opvoeding en de socialisatie. Elk gezin of verzorger krijgt ook een instructeur toegewezen die regelmatig op bezoek komt en het gezin begeleidt bij de opvoeding. Bovendien is er altijd een telefonische helpdesk beschikbaar, zodat ervaring met honden opvoeden niet noodzakelijk is. KNGF Geleidehonden betaalt gedurende de opleiding, die zes tot acht maanden duurt, voor het gezin het voer en de dierenartskosten. Info: www.geleidehond.nl

Laat een reactie achter