Welzijn Capelle is met spoed op zoek naar vrijwilligers die het KinderLab komen versterken. Dit is een bruisende plek in Capelle Schollevaar voor kinderen tot 12 jaar en hun ouders.

Marije Arnouts is coördinator van het KinderLab: “Het KinderLab is nu vooral op zoek naar gastheren of gastvrouwen. Deze vrijwilligers worden het eerste aanspreekpunt van bezoekers. Het kan hierbij gaan om ouders, kinderen, leerlingen van de school, vakkrachten en netwerkpartners die aanbod realiseren in het KinderLab.”

Het KinderLab is geopend van 08.30 uur tot 17.30 uur. Werktijden van vrijwilligers worden altijd overlegd en in een rooster gezet. In de loop van de dag kunnen er verschillende activiteiten plaatsvinden voor volwassen en kinderen. Deze activiteiten worden uitgevoerd en begeleid door samenwerkingspartners zoals Basisschool Sjalom, Sportief Capelle, Bibliotheek, CJG en Homestart. Het KinderLab beschikt over een kook-, techniek- en  recreatieruimte. Het klaarzetten en opruimen van ruimtes en het assisteren bij workshops, behoort ook tot de taken van de gastheer of gastvrouw.

Het KinderLab is op zoek naar echte doeners die houden van aanpakken. Affiniteit met kinderen en diversiteit van culturen is een voorwaarde. Vrijwilligers krijgen er natuurlijk ook veel voor terug, vertelt Marije Arnouts. “Een gezellige werkplek met goede en persoonlijke begeleiding, waar iedere dag anders kan zijn. Het KinderLab is een ideale plaats om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Vrijwilligers krijgen trainingen op het gebied van vreedzame wijk, hospitality en veiligheid.

Interesse? Mail naar [email protected]

Laat een reactie achter