In de afgelopen periode werden 13 Capellenaren onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau en 3 personen werden benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau! Tijdens de Koningsreceptie heeft burgemeester Oskam een oproep gedaan om kandidaten voor te dragen.

Veel bedrijven, verenigingen, instellingen en maatschappelijke organisaties leunen op de inzet van vrijwilligers en bevlogen werknemers. Zij verdienen erkenning. Daarom kunt u deze mensen voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

De onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau is bedoeld voor mensen die zich bijzonder verdienstelijk maken voor de samenleving. Daarbij kunt u denken aan mensen die zich langdurig inspannen voor de samenleving of het stimuleren van anderen. Of mensen die opvallende prestaties of werkzaamheden leveren, die voor de samenleving een bijzondere waarde hebben.

In principe gaat het om mensen die minstens vijftien jaar vrijwillig en belangeloos maatschappelijk actief zijn. Als de maatschappelijke betekenis bijzonder groot is, kan ook iemand die een kortere periode de werkzaamheden verricht voor een lintje in aanmerking komen. De bijzondere prestatie zal in veel gevallen liggen op sociaal-maatschappelijke terreinen.

Niet alleen vrijwilligers komen voor een onderscheiding in aanmerking, maar ook werknemers die een uitzonderlijke prestatie leveren. Een onderscheiding in de Orde van Oranje-Nassau kan ook worden toegekend worden aan iemand die op uitzonderlijke wijze zijn werk doet. Hij of zij moet dan wel met kop en schouders boven de collega’s uitsteken en moet meer hebben gepresteerd dan van hem of haar, gezien opleiding en werkervaring, verwacht mocht worden. Bovendien moet worden aangetoond dat de maatschappelijke uitstraling van de verdiensten de eigen organisatie in belangrijke mate overstijgt.

Denkt u dat iemand in aanmerking komt voor een Koninklijke Onderscheiding? Aarzel dan niet om deze persoon voor te dragen. Neem contact op met het Kabinet van de burgemeester via telefoonnummer (010) 284 8235. Het Kabinet informeert u dan over de te nemen stappen. De aanvragen voor de Lintjesregen 2019, ook wel de Algemene Gelegenheid genoemd, moeten uiterlijk 15 juli 2018 bij het Kabinet van de burgemeester worden ingediend.

Laat een reactie achter