In de Overgangsklasse C was KCC/So Natural dit seizoen een maatje te groot voor alle tegenstanders. Alleen Tempo kon nog bijblijven, maar dat kwam met name door een eigen misstap van KCC in de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Die Haghe. Verder won de A1 alles met ruime cijfers. Ook de uitwedstrijd tegen Tempo (20-27), zodat de twee koplopers KCC en Tempo zouden uitmaken wie er zou promoveren naar de Korfbal League. Er was veel publiek op de wedstrijd af gekomen die ook via de livestream werd uitgezonden.

Beide ploegen hadden voorafgaand aan dit duel 24 punten, maar gezien het verschil op de ranglijst in doelsaldo had de ploeg van Sander Jacob en Niels Molendijk er alle vertrouwen dat ze het karwei zouden gaan afmaken. Maar dan moet je in de wedstrijd met alle spanning nog wel maar even doen. Die spanning zorgde voor een nerveus begin bij KCC en na bijna tien minuten was het 2-3 voor Tempo. Vijf minuten waren de de rollen omgedraaid en was het eerste gaatje geslagen: 8-5. Die voorsprong werd verder uitgebreid zodat er gerust ging worden bij 14-9.

In de tweede helft was KCC al haar zenuwen kwijt en liet zien dat er maar één ploeg recht had op het kampioenschap. KCC liet het publiek zien wat het kon en won uiteindelijk met 28-16. Het kampioenschap zorgt er voor dat de jeugd van KCC volgend seizoen weer in de allerhoogste klasse speelt. (Bron: kcconline.nl).

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!