Minstens zo belangrijk als de 3-1 zege, die Jong Sparta behaalde op IJsselmeervogels, was de wissel van trainer Frank van Kempen een paar minuten voor tijd. Hij verving de begenadigde spits Halil Dervisoglu voor Yani Bouras. Niet vanwege het falen van Jong Sparta’s talentvolle aanvaller, maar omdat hij tot twee keer toe te zelfzuchtig op eigen roem uit was, terwijl Thomas Verhaar bijna smeekte om de eindpass.

Eerder had Dervisoglu al na elf minuten met een slimme schuiver de paal getroffen en zes minuten voor rust de gelijkmaker (1-1) op zijn naam geschreven door na een perfecte actie IJsselmeervogels-doelman Jaimy Schaap te verschalken. Ondanks deze hoogstandjes wees Jong Sparta’s trainer zijn spits terecht.

Want was Dervisoglu minder egoïstisch te werk gegaan, dan had Jong Sparta minder lang hoeven wachten op de zekerheid, die invaller Paco van Moorsel (voor Bart Vriends) na rust bood. Met twee treffers (53ste en 87ste minuut) stelde de middenvelder de zege veilig, nadat Jong Sparta halverwege de eerste helft op achterstand was gekomen door een treffer van Robbert Olijfveld (ex-Jong Sparta), die tussen twee Spartaanse verdedigers beheerst op 0-1 kon aansturen. Slechts een paar minuten later kreeg Olijfveld een opgelegde kans voor zijn tweede, maar hij kopte voorlangs.

Jong Sparta, dat in tegenstelling tot onder het bewind van Alex Pastoor – hij zag zelden de tweede keus aan het werk – wel met spelers uit de A-selectie aantrad (o.a. Thomas Verhaar, Deroy Duarte, Stijn Spierings, Mark Veenhoven, Bart Vriends en Dabney dos Santos), maakte onder het spiedende oog van trainer Dick Advocaat een goede indruk, al zal hij minder te spreken zijn geweest over het optreden van Dabney dos Santos, die bijna de derde treffer op zijn schoen had, maar zijn poging van de doellijn zag gehaald. Desondanks bleven de meeste kansen voor Jong Sparta, al liet Berry Powel een enorme mogelijkheid op 2-2 liggen.

Opvallend ook was het optreden van Abdou Harroui, de bekwame en doorgaans trefzekere middenvelder, die na het inbrengen van Paco van Moorsel de gewisselde Bart Vriends als centrale verdediger opvolgde. ‘Zeer verdienstelijk,” vond trainer Frank van Kempen. ”Hij is zo sterk en hij heeft een heel goed inzicht. ” En daarmee had Jong Sparta’s trainer geen woord te veel gezegd.

Opstelling Jong Sparta: Fabrie; Veenhoven, Fonseca, Vriends (45. Van Moorsel), Martis; Spierings, Duarte, Harroui; Verhaar, Dervisoglu (87. Bouras), Dos Santos (65. Klap).

Laat een reactie achter