Het contrast was groot. Na een prima eerste helft gaf Jong Sparta de ogenschijnlijk geruststellende voorsprong van 3-2 alsnog uit handen. Geen schim was Jong Sparta in de tweede helft van de ploeg uit de eerste helft, waarin het kansloos onderuit ging tegen FC Lisse: 3-4.
Niet tot verbazing van trainer Frank van Kempen, die na de winterstop het hart van de verdediging zag vertrekken. Zonder de betrouwbare doelman Bryan Janssen en zijn centrale verdedigers Daniël Breedijk en Koen Muller bleek Jong Sparta kwetsbaar in de laatste linie. Met name doelman Alex Craninx maakte een onzekere indruk. Ook miste Jong Sparta linkerspits Youri de Winter vanwege een lichte blessure.
Lichtpuntje in de eerste helft was de behendige en technisch vaardige spits Halil Dervisoglu (zie foto), die met twee fraaie treffers voor 1-0 en 2-2 (uit een strafschop, nadat hij zelf ten val was gebracht) had gezorgd. Abdou Harroui mikte vijf minuten voor rust na een voorzet van Jelle Klap de 3-2 binnen, waarna FC Lisse-trainer Robbert de Ruiter na aanmerkingen op de leiding door arbiter Van Herk naar de tribune werd verwezen.

De snelle gelijkmaker (in de 47ste minuut) van aanvoerder Rik Vermeulen (3-3) leidde de nederlaag van Jong Sparta in. Tien minuten later maakte Rowdy van der Putten in vermeende buitenspelpositie 3-4, waarna Jong Sparta niet meer bij machte bleek het tij te keren.
Opstelling Jong Sparta: Craninx, Klap, Fonseca (70. Bouwense), Luydens, Martis, Veenhoven (73. Brute), Boukhari, Harroui, Dervisoglu, Spierings en Felicia (75. Bouras).

Laat een reactie achter