Raadslid Martin van Gent van Leefbaar Capelle stuurde ons een brief met de suggestie om afvalbakken gebruiksvriendelijker te maken.

“Als raadslid maar vooral Capellenaar kom ik op veel bewonersbijeenkomsten in onze mooie gemeente. Bij een vergadering in Schenkel was er een oudere bewoner die aangaf ontzettend veel moeite te hebben met de nieuwe ondergrondse containers. De containers met de opening aan de voorkant zorgden ervoor dat het moeilijk was gft weg te gooien zonder dat dit op de grond viel. De bewoner op leeftijd gaf aan moeilijk te kunnen bukken om het op te ruimen.

Met dit gegeven ben ik in gesprek gegaan met de afvalcoördinator. Na een aantal gezellige en constructieve gesprekken hebben we besloten om een gft bak te maken die aan de voorzijde openklapt en waar vervolgens een emmer of bak in geleegd kan worden.
In opdracht van de afvalcoördinator, de heer Middelkoop, is er een container gemaakt die door veel Capellenaren met veel plezier gebruikt wordt.
Een van de containers staat naast onze woning en ik spreek vaak bewoners die zelfs op de fiets langs komen om hun gft afval te brengen omdat de container nog niet bij hen in de buurt staat.

Mijn vraag is of deze containers in heel Capelle geplaatst kunnen worden.”

Met vriendelijke groet,

Martin van Gent

Laat een reactie achter