Feyenoord heeft zaterdagavond op indrukwekkende wijze afscheid genomen van Reinier Beertje Kreijermaat. Voor de afgelopen maandagavond op 82-jarige leeftijd aan een hartstilstand overleden rechtshalf, die zes jaar in het eerste elftal van de Rotterdammers speelde en drie keer landskampioen werd (1959-1965), waren vele nog in leven zijnde medespelers naar het crematorium op Rotterdam Zuid gekomen voor een laatste groet, die zij deelden met de familie van de sympathieke oud-voetballer en honderden andere aanwezigen.

Voorafgaande aan de plechtigheid vormden de supporters bij aankomst van de lijkwagen op de parkeerplaats een erehaag met fakkels, terwijl de familie en gasten vanaf de ingang toekeken. In de aula werd onder meer het woord gevoerd door oud-aanvoerder Gerard Kerkum van het elftal waarmee Kreijermaat successen oogstte, KNVB-voorzitter Michael van Praag, vakantievriend Frank Vijg (ex-RTV Rijnmond) en de beide dochters van Kreijermaat. De belangstelling voor de uitvaart was zo groot dat de plechtigheid ook nog in een tweede aula op tv te volgen was. Morgen is er in De Kuip één minuut stilte, die door applaus wordt gevolgd. Dat gebeurde ook zaterdagavond.

Van de oude kampioenselftallen van Feyenoord waren aanwezig: Cor van der Gijp, Henk Schouten, Frans Bouwmeester, Guus Haak, Adri Verschoof, Piet Romeijn, Gerard Meijer, Eddie Pieters Graafland, Rob Jacobs, Thijs Libregts, Bertus Kik en Hans Venneker. Maar ook latere eerste elftalspelers zoals Wim Jansen, Joop van Daele, Henk Warnas, Jan Everse, Theo van Duivenbode en Paul Bosveld. En verder oud-burgemeester Bram Peper, cabaretier Gerard Cox, de Feyenoord-directieleden Jan de Jong en Marc Koevermans en oud Stadion-commissaris Willem van ’t Wout.

Laat een reactie achter