Wijnimporteur Domaine Alsace uit Capelle aan den IJssel heeft afgelopen zaterdag het Concours du Vin gewonnen. Dit vond plaats tijdens de Nederlandse wijnfeesten in Groesbeek, uit handen van burgemeester Mark Slinkman en wijnkoningin Joyce Muller kregen zij de prijs voor de Muscat 2015 van Paul Schneider uit de Elzas.

Voor het Concours du Vin mocht elke importeur of wijnproducent twee wijnen insturen, deze werden zowel technisch geanalyseerd als geproefd door een deskundige jury. Daarbij ging de droge Muscat van Paul Schneider er met de titel vandoor als beste witte wijn, deze wordt geimporteerd door de Capelse Domaine Alsace.

‘We zijn heel blij met deze mooie prijs, zeker in de wetenschap dat er veel hele goede wijnen zijn ingestuurd. Het is ook een bijzondere wijn. Meestal is Muscat wijn zoet, maar deze van Paul Schneider is droog. Het resultaat is een droge aromatische wijn, alsof je in een verse druiventros hapt. De wijn was binnen een dag helemaal uitverkocht, maar over twee weken krijgen we weer een pallet binnen uit de Elzas, via onze website kunnen mensen de wijn reserveren voor een mooie actieprijs.’ aldus Erwin van der Sloot van Domaine Alsace.

Het Concours du Vin is een nieuw initiatief van wijndorp Groesbeek, deze wordt nu jaarlijks uitgereikt. Daarbij mogen alle importeurs of wijnproducenten die meedoen aan de Nederlandse Wijnfeesten meedingen voor de prijs. Andere winnaars waren Wereld Wijnen met hun rosé Oh bij Omérade, de beste rode wijn is Premium Maria Janeir van Vino Motion.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!