Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel heeft afgelopen dinsdag het Vaatkeurmerk 2017 van De Hart&Vaatgroep ontvangen. Het keurmerk houdt in dat het ziekenhuis voldoet aan de kwaliteitscriteria voor goede vaatzorg vanuit het oogpunt van patiënten, het is een initiatief van patiëntenorganisatie De Hart&Vaatgroep. Samen met de Hartstichting bieden zij diverse vormen van informatie om het leven met een hart- of vaatziekte iets eenvoudiger te maken.

Bert Luijendijk, lid van de Ledenraad en van de Diagnosegroep Hartritmestoornissen van De Hart&Vaatgroep, reikte het keurmerk namens de patiëntenorganisatie uit aan het Vaatteam in het IJsselland Ziekenhuis. “Iedere patiënt wil weten waar goede en betrouwbare zorg aanwezig is. Als patiëntenorganisatie vinden we het belangrijk dat ziekenhuizen worden beoordeeld, zodat patiënten zekerheid hebben dat de juiste behandeling en zorg plaatsvindt. Het IJsselland Ziekenhuis heeft het Vaatkeurmerk absoluut verdiend.” 
Het Vaatteam van het IJsselland Ziekenhuis is verheugd dat ze het Vaatkeurmerk opnieuw heeft behaald. Chirurg R.P.R. Groenendijk: “Hier hebben we met het hele team hard voor gewerkt. Dit is een bevestiging van onze inzet voor goede multidisciplinaire zorg voor onze vaatpatiënten.”

Om in aanmerking te komen voor het Vaatkeurmerk moet worden voldaan op het gebied van interventies door (endo)vasculaire specialisten, het minimaal aantal gecertificeerde specialisten en de multidisciplinaire afstemming binnen het ziekenhuis. De Hart&Vaatgroep heeft deze criteria opgesteld in samenwerking met de beroepsgroepen. Op deze website kunnen patiënten en huisartsen zien welke ziekenhuizen het Vaatkeurmerk hebben, welke behandelingen zij uithoeren en hoe vaak en de kwaliteit van de vaatbehandelingen in verschillende ziekenhuizen is.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!