Het IJsselland Ziekenhuis heeft op zijn eigen website bekend gemaakt dat een van zijn cardiologen geen behandelingen zal uitvoeren zolang er een onderzoek loopt over een patiënt, die in november vorig jaar met hartklachten in het IJsselland werd opgenomen en na ontslag alsnog in het buitenland een hartaanval kreeg en met spoed moest worden behandeld. De klacht die daar later door de familie over werd ingediend leidde tot eerst een vooronderzoek en vervolgens tot een verdiepend onderzoek.

Om iedere twijfel weg te nemen hebben de raad van bestuur van het IJsselland Ziekenhuis en de betrokken arts in onderling overleg besloten dat het beter is dat de cardioloog even geen patiënten zal behandelen. Het onderzoek zal naar verwachting conform de geldende richtlijnen acht weken duren. Het IJsselland Ziekenhuis heeft de zaak gemeld bij de Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd. Voor het verdiepende onderzoek zegt de directie een interne onderzoekscommissie te hebben ingesteld, versterkt met een onafhankelijk extern deskundige.

Medewerkers van het ziekenhuis zullen contact opnemen met de patiënten die een afspraak met de cardioloog hebben en de patiënten die naar aanleiding van de publicaties vragen hebben kunnen hiervoor contact opnemen met het ziekenhuis via telefoonnummer: 010 – 258 5210 tussen 9.00 en 16.00 uur.

Bron en foto: IJsseland Ziekenhuis

Laat een reactie achter