De uitdrukking luidt; beter een goede buur dan een verre vriend. En waarom niet allebei; vrienden worden met je buren. Die gedachte leidde onlangs tot een mooie samenwerking; Sportief Capelle werd formeel ‘Vriend van het IJsselland Ziekenhuis’.

Wilma Timmermans, Manager Customer Relations, van het IJsselland Ziekenhuis: “De Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis zijn mensen, bedrijven en organisaties die financieel of materieel bijdragen aan projecten die het verblijf in het ziekenhuis of de nazorg na een ingrijpende ziekte draaglijker maken. Zij zijn enorm belangrijk omdat zij voor de extra’s kunnen zorgen die helaas niet via het budget van de overheid en zorgverzekeraars bekostigd kunnen worden.”

“Uit allerlei onderzoeken wordt steeds duidelijker hóe belangrijk voldoende bewegen is” vult Lian Witteveen, directeur van Sportief Capelle aan. “Iemand die ziek is, kan geneigd zijn zichzelf te ontzien. Door onzekerheid of onwetendheid. Terwijl bewegen juist wanneer je ziek of herstellend bent, letterlijk van levensbelang kan zijn. Natuurlijk wel aangepast en afgestemd op de mogelijkheden die de persoon heeft. Lig of zit zo weinig mogelijk stil! Bewegen loont, Altijd!”

Om de samenwerking te bekrachtigen nam Sportief Capelle onlangs deel aan de open dag van het IJsselland Ziekenhuis. Zo’n 1800 mensen brachten een bezoek aan het ziekenhuis dat op de 7de plaats staat in de jaarlijkse ranglijst van het AD. Medewerkers van Sportief Capelle informeerden bezoekers over het sport- en beweegaanbod in Capelle aan den IJssel. Daarnaast was er de mogelijkheid om een tweetal fitheidstesten te ondergaan. Daar werd veelvuldig gebruik van gemaakt.

“Sportief Capelle kan in een persoonlijk adviesgesprek de wensen en mogelijkheden van íedereen bespreken” stelt sport- en beweegmakelaar Hilke van der Pols van Sportief Capelle. Juist mensen met bijvoorbeeld hartproblemen, diabetes, reuma, longziekten, chronische pijn of andere mogelijke beperkingen nodigen we uit om altijd de mogelijkheden tot bewegen te blijven onderzoeken. Daar helpen wij graag bij! We hebben contacten met alle sport- en beweegaanbieders in Capelle en omgeving. Samen kijken we hoe beweging in het dagelijkse leven ingebouwd kan worden. Dus neem vooral contact op met Sportief Capelle, via 010 – 25 887 87 of [email protected] of kijk op: www.sportiefcapelle.nl.

 

 

 

 

 

 

Meer informatie: Sportief Capelle

010-2588787

[email protected]

Contactpersoon: Hilke van der Pols of Lian Witteveen

Laat een reactie achter