Jeugdtheater Hofplein start het nieuwe theaterseizoen goed met deze week de première van de voorstelling De duik. Deze voorstelling wordt op zaterdag 30 september gehouden en gaat over het gelijknamige jeugdboek van Sjoerd Kuyper met illustraties door Sanne te Loo. Samen met uitgeverij Lemniscaat wil Hofplein jongeren en volwassenen verleiden om in verhalen te duiken, bijvoorbeeld met De duik.

In de voorstelling onder regie van Jaco van der Moolen spelen onder meer Danique Schilders en Jeroen Spaans uit Capelle aan den IJssel mee van het Jeugdtheater Hofplein.

Over De duik (8+)
In Willemstad in Curaçao is er een oude brug met een geheim: de Pontjesbrug. Wie hieronderdoor zwemt, belandt in het verleden. Roly leert het geheid kennen van de Pontjesburg, maar mag niemand erover vertellen. Met zijn vader maakt Roly reizen terug in het verleden, alleen gaat dit mis als zijn vader alleen gaat en niet meer terugkomt…

Tijdens deze première is ook plaatsvervangend Gevolmachtigde Minister van Curaçao, mv. E.M.D. Eisden aanwezig. De voorstelling begint zaterdag 30 september om 19.30 uur, met een tweede première op zondag 1 oktober om 15.00 uur. De voorstelling draait tot en met 29 oktober.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!