Het Oeverbos in Vlaardingen wordt opnieuw ingericht. De grond was vervuild en de sanering inmiddels voltooid. De herinrichting door Staatsbosbeheer wordt gefinancierd door de provincie Zuid-Holland en het recreatieschap Midden-Delfland. De werkzaamheden zijn halverwege dit jaar afgerond.

De herinrichting van het Oeverbos is een van de onderdelen van de ontwikkeling van Nieuw Waterland, het groengebied rondom Rozenburg en de groene zone ten westen van Vlaardingen. Behalve het Oeverbos, krijgen onder andere de Krabbeplas en de groene gordel naast Rozenburg de komende jaren een nieuwe inrichting. Hierdoor kunnen bezoekers straks nog meer genieten van onder meer horeca, schoner zwemmen, vissen, diverse evenementen, fietsen en wandelen.

In het nieuwe ontwerp wisselen boomgroepen en weides elkaar af zodat recreanten op veel plekken kunnen genieten van het uitzicht over ’t Scheur en de voorbij varende schepen. Tussen de boomgroepen en weides komen ook nog verschillende speelmogelijkheden voor kinderen en een uitkijktoren. Verder krijgt het gebied een nieuw padenstructuur en komt er langs het fietspad langs het Scheur een nieuw wandelpad.

Laat een reactie achter