De bodembedekker van The Muse aan de alleen nog door handige fietsers bereikbare Wijnhaven is nagenoeg gereed. In totaal wordt de woontoren naar het ontwerp van Barcode Architects 75 meter hoog en de oplevering staat gepland aan het einde van dit jaar.

De nieuwe woontoren gaat uit 94 middeldure en dure koopappartementen en een parkeergarage bestaan. Daarmee voorziet The Muse in de groeiende behoefte van de midden- en hoge inkomen om zich in de binnenstad van Rotterdam te vestigen. De architecten zorgen met de materialisering voor een luxe uitstraling. Dit wordt nog eens versterkt door de grote balkons, die uitzicht bieden over de stad en de Maas.

De linkse oppositie is het overigens volstrekt oneens geweest met die koers. Aan de weldadige torenbouw in het centrum zou in de toekomst zelfs eens een abrupt einde kunnen komen als eind maart de linkse partijen de raadsverkiezingen winnen: PvdA-SP-GroenLinks-Nida-Denk-Partij van de Dieren. Daarna moet overigens wel D66 willen aansluiten. De Democraten spelen altijd bij de vorming van coalities een belangrijke rol, omdat zij een ‘door iedereen te versieren partij zijn’, aldus Dagblad010-stadswacht Sjors van Maurik.


Zo gaat het worden aan de Wijnhaven

 

Laat een reactie achter