De heren van Capelle hebben 2-2 gelijk gespeeld tegen Bleiswijk. Waar vooraf werd verwacht dat in de huidige vorm het team de tegenstander zou kunnen hebben, was dat gisteren anders. Bleiswijk begon sterk en Capelle kwam niet in het ritme. In de 10e minuut kreeg Bleiswijk een eerste corner en schoot raak, 0-1. Daarna wisten de heren van HC voor rust de stand gelijk te maken, met een strafcorner van John Jongeneel werd het 1-1.

Na rust bleef het spelbeeld hetzelfde. Veel onnodig balverlies, kleine fouten in de opbouw, slordig in de aanval. Het was niet goed genoeg om een lekker ritme te pakken en de tegenstander klem te zetten. Door een strafbal van Daan Stroband kwam HC nog op 2-1 voor, maar al snel daarna wist ook Bleiswijk weer het doel te vinden. Ondanks de energie in een slotoffensief wist de Capelse ploeg niet de wedstrijd af te maken.

Trainer Matthijs de Rijke: “Jammer, dit was een collectieve offday. Ik denk dat de mannen wel weten waar dit aan heeft gelegen en dat zullen we dinsdag nog even goed bespreken. Zondag wacht ons Feijenoord uit. De laatste wedstrijd voor de winterstop, ik hoop dat de mannen de eerste helft van de competitie goed afsluiten.”

Beeldrechten: Wikimedia Commons / Fanny Schertzer..

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!