Wat een verschil met de laatste 2 weken. De heren van Capelle stonden na 2 weken met onnodig puntverlies veel scherper aan de start. De gedeelde koploper Evergreen kwam op bezoek en werd getrakteerd op een 7-0 nederlaag.

HCC begon de eerste minuut nog rommelig door een misverstand, maar herpakte zich snel. Met een behoorlijk aantal omzettingen in de opstelling ten opzichte van de laatste 2 weken stond HCC goed in balans. Er werd geconcentreerd gespeeld en dit leverde in de 11de minuut de tweede strafcorner voor HCC op. Deze werd feilloos benut door John Jongeneel. Het duurde tot de 20 minuut voor HCC haar overwicht echt liet gelden. Lucas Hogendijk omspeelde de keeper en tekende voor de 2-0. Direct gaf HCC nog meer druk en in de 22 minuut mocht John Jongeneel aanleggen voor de 2de strafcorner, 3-0. Nog voor rust mocht Daan Stroband zich melden voor een strafbal na een overtreding op Mark Erkens. De 4-0 was binnen en een prachtige
ruststand.

In de 2de helft was het beeld hetzelfde. HC Capelle was beter, speelde verzorgd hockey en wist na 5 minuten via een prachtige aanval Mark Erkens vrij voor het goal te zetten, 5-0. De reserves mochten zich gaan warmlopen en gaven duidelijk een signaal af, de scherpte en werklust brachten in de 23 minuut de 6-0 op het scorebord door Maarten Tap. Het slot akkoord kwam in de laatste minuut op naam van John Jongeneel die de 7 klapper compleet maakte.

HCC trainer Matthijs de Rijke over deze wedstrijd: “We hebben een aantal aanpassingen gemaakt in onze opstelling. Met onze nieuwe spelers Wajahat Malik en Joris van der Spelt hebben we nog meer dynamiek gekregen in ons spel. Dat zorgde in het begin voor enige onbalans, maar nu hebben we de juiste balans gevonden.Ik ben erg trots op de ploeg hoe zij zich hebben herpakt, op de fantastische instelling van de reserves en hun werklust. Prachtig als je het de coach moeilijk maakt om beslissingen over de basis opstelling te nemen. Ik doe veel spelers te kort, maar vandaag verdienden 2 spelers een hele dikke pluim. David van Hooff werd 3 weken geleden, hard op de enkel geraakt voorafgaande aan de 2-2 tegen Bommelerwaard en kon toen niet verder. Hij is nu weer terug en liet gelijk zijn meerwaarde gelden in de verdediging. Als je speelt zoals hij, dan komen alle spelers om je heen tot betere resultaten, dat is een kwaliteit die niet te onderschatten is. Hetzelfde geld op het middenveld met de komst van Joris van der Spelt, in zijn 2de wedstrijd dit seizoen liet hij zien welke meerwaarde hij heeft als de nieuwe centrale speler. De rust en het overzicht die hij meebrengt in de opbouw, geweldig.”

Aanstaande zondag 22 oktober speelt HCC thuis voor de bekercompetitie en op 29 oktober gaan we op bezoek bij Gilze Rijen. De Rijke: “Ik vertrouw erop dat wij de stijgende lijn, van plek 6 naar 4, die we nu hebben gevonden door weten te zetten.”

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!