Na de 7-0 winst thuis op Evergreen hebben de heren van HCC de reeks geweldig doorgezet. Eerst werd er uit bij Gilze Rijen met 1-0 gewonnen. Een lastige wedstrijd voor de heren, in de eerste 10 minuten speelden zij de tegenstander zoek en kon de aanvoerder doorbreken. Echter vlak voor hij de 1-0 kon maken werd hij door keeper en laatste man van de tegenstander in de sandwich genomen. Weg goal kans en einde wedstrijd voor Mark Erkens. Dit had duidelijk invloed op de rest van de wedstrijd, maar de jongens hebben de 3 punten mee naar huis genomen. Uiteindelijk hebben zij gewonnen met 4-0.

Vorige week kwam dan de tot dan koploper op bezoek op sportpark schenkel. Ypenburg was gebrand om die positie vast te houden. Capelle was echter sterker, de eerste 25 minuten waren zij overduidelijk de betere ploeg. De rest van de wedstrijd ging redelijk gelijk op, al hadden zij het veel eerder en duidelijker af moeten maken. De 2-1 overwinning was na alles te hebben laten bezinken wel een terechte overwinning. Dit resulteerde dan ook in een gedeelde 1ste plaats met Liberty.

Als mede koploper ging HCC afgelopen zondag naar Hulst. Aldaar wachtte hun de nr.5 Rapide die het tot nu toe boven verwachting goed hadden gedaan. Waar Capelle het soms nog wel eens te relaxed aan doet, hebben de jongens het deze keer heel serieus opgepakt. Kreeg Rapide in de eerste 15 minuten nog het idee mee te kunnen doen, was het John Jongeneel die via een strafcorner de 1-0 voorsprong aantekende. 10 minuten later was er een prachtige combinatie die werd afgerond door Daan Stroband. De 2-0 bij rust was niet genoeg en de jongens hebben dit goed opgepakt. In de 2de helft wist John Jongeneel nog 2x het net te vinden en ook Wajahat Malik tekende tussendoor voor de 4-0.

Trainer Matthijs de Rijke over de wedstrijd: “Ik heb een echt team zien spelen, werkend voor elkaar. Super dat de selectie breed genoeg is dat we ook het gemis van Mark Erkens in belangrijke wedstrijden goed weten op te vangen.”

De Rijke vervolgt: “Na de wedstrijd kwam het mooie nieuws dat Ypenburg (nr3) en Liberty ( mede koploper) met 4-4 gelijk hadden gespeeld en dus beiden punten hebben laten liggen. We staan nu 2 punten los aan kop. Ik ben razend benieuwd of de jongens nu beseffen welke luxe ze hebben en hoe ze hier mee om zullen gaan. De competitie is nog lang en met de leuke en sterke ploegen in de poule word het niet makkelijk. Echter, met de juiste mentaliteit en inzet kan Capelle wel haar doelstelling blijven nastreven en heeft het alles in eigen handen.”

Voor de winterstop speelt de ploeg nog thuis tegen Bleiswijk en uit tegen Feijenoord.

Bron: HCC

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!