Het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel onderzoekt de handelwijze van een cardioloog bij de behandeling van een oudere hartpatiënt.

De man werd begin november door de betreffende arts onderzocht vanwege hartproblemen. De patiënt mocht, volgens familie, zonder katheterisatie op vakantie naar India, maar kreeg daar een zware hartaanval. De artsen in India constateerden dat het hart nog maar voor 22 procent functioneerde. Na een operatie is dat verbeterd tot 30 procent, aldus de familie.

De patiënt is inmiddels terug in Nederland. De familie, die halsoverkop naar India moest, wil alle kosten verhalen op het IJsselland Ziekenhuis. Ook stappen zij naar de tuchtrechter. Het IJsselland Ziekenhuis heeft de familie inmiddels uitgenodigd voor een gesprek.

De arts was eerder berispt door het medisch tuchtcollege vanwege zijn rol bij het overlijden van een jonge patiënt in 2013. Diverse artsen van de afdeling cardiologie van het Capelse ziekenhuis zouden aanwijzingen uit onderzoeken van de patiënt over het hoofd hebben gezien. De arts die nu door een familie wordt aangeklaagd, werd voor zijn aandeel in de dood van het meisje berispt. Andere collega’s van de afdeling cardiologie kregen waarschuwingen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!