Het haal- en brengpunt van de bibliotheek in Capelle aan den IJssel verhuist begin 2018 van Het Baken naar het KinderLab. Op 10 januari 2018 opent het KinderLab aan het Louvre in Capelle-Schollevaar haar deuren. Iedere woensdagmiddag tussen 12.00 en 15.00 uur is hier het haal- en brengpunt geopend.

Een leesconsulent van Bibliotheek aan den IJssel is aanwezig om te helpen bij het reserveren en retourneren van materialen. Het haal- en brengpunt is zoals de naam al aangeeft bedoeld voor het ophalen van reserveringen en terugbrengen van materialen.

Bij de uitleenbalie van het haal- en brengpunt is een gezellige leeshoek ingericht. Er staat een boekenkast, met een collectie om in te zien en uit voor te lezen. In het Nederlands, óf een andere taal. Er staat  een fijne voorleesstoel en er zijn kussens en zitjes voor de kinderen. De collectie wisselt om de paar maanden en is bedoeld om van te genieten in het KinderLab. De voorleescoach geeft wekelijks tips en advies van 14:00 – 15:00 uur.

Er kunnen op het haal- en brengpunt zoals gezegd géén materialen uitgekozen worden; er is geen collectie om mee te nemen. Leden van de bibliotheek kunnen er hun gereserveerde materialen ophalen en terugbrengen, daar is het punt voor bedoeld.

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!