Restaurant Fuiks in Capelle aan den IJssel serveert stakende leerkrachten komende dinsdag gratis apfelstrudel. Leerkrachten uit het primaire onderwijs leggen die dag het werk neer voor betere arbeidsvoorwaarden.

De reden voor deze actie? ‘’Betrokkenheid bij onze leraren’’, aldus Marinus Bothof van Fuiks. ‘’We willen met dit gebaar de juffen en meesters die opkomen voor goed onderwijs een hart onder de riem steken. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat je van een gelukkige leraar de mooiste dingen leert. Nou, in alle bescheidenheid durf ik te zeggen dat je van onze apfelstrudel gelukkig wordt’’.

De strudel zal midden in het restaurant vers worden gemaakt door sous-chefkok Edwin Kooi. Bothof: ‘’Normaal zitten er gasten aan onze lange tafel, maar in de ochtend zal Edwin hier een apfelstrudel van vijf meter lang maken. Geheel volgens ons motto ‘’love food, hate waste’’ maken we gebruik van appels die niet geheel aan het schoonheidsideaal voldoen en daarom anders zouden worden vernietigd. Denk aan appels die niet perfect rond zijn of een beurs plekje hebben. Terwijl er niks mis is met die appels. In tegendeel, ik heb de apfelstrudel laatst zelf geproefd en het is echt beregoeie apfelstrudel’’!

 

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!