De Wijkwinkel aan het Stationsplein in Capelle Schollevaar bestaat 10 jaar en daarom was er zaterdag een receptie. Veel mensen namen de moeite om bij het jubileum stil te staan. Nico Kok, bestuurslid van de Wijkwinkel, noemde in zijn toespraak een aantal van 5000 bezoekers per jaar en dankte de meer dan 100 vrijwilligers die gedurende de afgelopen 10 jaar hun inzet en hart voor de (mede)bewoners in de grootste wijk van Capelle aan den IJssel hebben getoond.

Wijkwethouder Ans Hartnagel ging hier in haar speech vervolgens nader op in. Zij roemde de betrokken dienstverlening door de vele gemotiveerde vrijwilligers, maar wilde in het bijzonder twee vrijwilligers in het zonnetje zetten met een gemeentelijke eerbetoon. Ditmaal een uitreiking aan een echtpaar en niet woonachtig in Capelle aan den IJssel zelf.

Het echtpaar Connie en Henk van der Keur ondersteunt als vrijwilliger van De Ontmoetingskerk al meer dan 10 jaar op een betrokken wijze de belasting-activiteiten in de wijkwinkel van Schollevaar. Door hun administratieve en fiscale kennis en ervaring in de zorgverlening ondersteunen zij wijkbewoners, in het bijzonder de minder draagkrachtigen en mensen die persoonlijk hulp nodig hebben in hun correspondentie met overheids-organisaties, (zorg)instellingen en talrijke publieke instanties. Al vanaf de start van de wijkwinkel Schollevaar in 2008 is het echtpaar sterk betrokken geweest bij activiteiten van de Wijkwinkel. Zij verlenen hun ondersteuning op een discrete en integere wijze. Dit alles vanuit hun rotsvaste geloofsovertuiging en hun open bereidheid voor het oplossen van allerlei hulpvragen uit de samenleving in Schollevaar. (Bron: Capelsewijken.nl)

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!