De gemeente Capelle aan den IJssel is gestart met de bestrijding van de eikenprocessierups, die bij mens en dier kan zorgen voor gezondheidsklachten. Dit gebeurt door het uitzetten van minuscuul kleine aaltjes die met een vernevelaar in de eikenbomen worden gespoten. Omdat de aaltjes geen daglicht verdragen worden de werkzaamheden tussen 20.00 uur en 07.00 uur uitgevoerd.

De eikenbomen staan voornamelijk langs doorgaande wegen. Mochten er eikenbomen in de buurt van uw woning staan dan kan het zijn dat u tijdens de verneveling van de bomen enige overlast ervaart van licht en geluid.

Eind april, begin mei komen de rupsen uit en vormen daarna grote nesten op de stammen van eikenbomen. Deze nesten bestaan uit een dicht spinsel van draden, brandharen, vervellingshuidjes en uitwerpselen.

Contact met de brandharen en nesten van deze processierups kan zorgen voor gezondheidsklachten, zoals jeuk, huiduitslag en irritatie aan ogen of luchtwegen. In het algemeen verdwijnen de klachten binnen enkele dagen tot weken. Bij aanhoudend ernstige klachten kunt u het beste contact opnemen met uw huisarts.

Meer informatie is te vinden op www.ggdrotterdamrijnmond.nl.

Laat een reactie achter