Zo’n 33.000 huishoudens in Capelle aan den IJssel ontvangen vanaf zaterdag het jaarlijkse aanslagbiljet voor de gemeentelijke belastingen. Dit jaar zit er voor het eerst geen acceptgirokaart bij. Capellenaren kunnen het bedrag binnen een maand zelf overmaken of meedoen aan de incassoregeling.

Volgens wethouder Jean Paul Meuldijk van Financiën is het nieuwe aanslagbiljet overzichtelijker: “In één oogopslag zie je als belastingbetaler waarvoor je wordt aangeslagen. Afvalstoffenheffing, rioolheffing, hondenbelasting en/of OZB. Capellenaren krijgen er een flyer met uitleg bij met informatie over belastingsoorten en betaalmogelijkheden bij. Ook op het vernieuwde deel van de gemeentelijke website kunnen mensen informatie vinden over de diverse belastingsoorten en bijvoorbeeld hoe ze bezwaar kunnen indienen.”

Behalve dat het aanslagbiljet duidelijker is voor de Capellenaar is de gemeente hiermee ook goedkoper uit. Meuldijk: “Minder acceptgirokaarten betekent minder kosten waardoor we de gemeentelijke lasten zo laag mogelijk kunnen houden. Uiteindelijk is dat ook in het voordeel van iedereen. Ook zien we dat steeds meer mensen digitaal willen communiceren en betalen.” Betalen via Ideal wordt mogelijk in het tweede half jaar van 2018. Wethouder Meuldijk: “In de loop van dit jaar plaatsen we ook QR-codes op de aanslagbiljetten zodat mensen direct kunnen worden doorverwezen naar de juiste informatie op de gemeentelijke website. Een extra service die betalen ook weer net wat makkelijker maakt.

Capellenaren die toch liever via een acceptgirokaart willen betalen kunnen via het Klant Contact Centrum van de gemeente Capelle een (gratis) acceptgirokaart aanvragen.

Laat een reactie achter