De gemeenteraad van Capelle aan den IJssel heeft deze maand de gebiedsvisie Landelijk Capelle unaniem vastgesteld. De gesprekken met Capellenaren over de gebiedsvisie begonnen in 2016 en worden in de volgende fasen voortgezet.

Capellenaren hebben veel ideeën aangedragen om de kwaliteiten van het landelijke deel van Capelle verder te versterken. Woningbouw voor de stad die past in het landschap met meer aandacht voor natuur en historie.

Wethouder Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) stelt op de website van de gemeente Capelle: “De gebiedsvisie Landelijk Capelle is het afgelopen jaar samen met bewoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers opgesteld. Tijdens tientallen bijeenkomsten en gesprekken, het burgerpanel en vele reacties via sociale media hebben Capellenaren aangegeven dat zij het gebied Landelijk Capelle bijzonder waarderen. Met name het landelijke karakter en de historische boerderijen vallen in de smaak. De input van Capellenaren in het proces is cruciaal geweest voor de gebiedsvisie van Landelijk Capelle zoals deze er nu ligt.”

Nu de gebiedsvisie Landelijk Capelle is vastgesteld, gaat de gemeente de plannen verder uitwerken. Wederom in nauwe samenwerking met Capellenaren. Zo gaat de gemeente omwonenden en andere geïnteresseerden betrekken bij het uitwerken van de gebiedsvisie en de selectie van marktpartijen die uiteindelijk de woningen gaan bouwen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!