Leefbaar vreest bij de komst van een islamitische begraafplaats ook de entree van fout geld naar Rotterdam. Raadslid Tanya Hoogwerf wijst het stadsbestuur er vandaag op dat Leefbaar de afgelopen jaren doorlopend aandacht gevraagd heeft voor deze vorm van dubieuze financiering en ook gepleit heeft voor een verbod hierop.

‘’Radicale sjeiks kunnen hierdoor onbelemmerd invloed in Rotterdam kopen met als doel hun gedachtegoed in onze stad te verspreiden. Een zeer kwalijke trend waaronder ook gematigde moslims te lijden hebben. Tevens is deze vorm van financiering een kinderlijk eenvoudige manier om van fout geld af te komen’’, aldus Hoogwerf.

‘’Een begraafplaats uitsluitend voor moslims staat symbool voor de islamisering waar veel Rotterdammers schoon genoeg van hebben. Daarnaast is het initiatief een vorm van segregatie en bovendien onnodig, aangezien moslims ook nu al grotendeels conform hun religieuze wensen begraven kunnen worden op reguliere begraafplaatsen’’, schrijft Leefbaar, dat wil weten of ook bij het College van burgemeester en wethouders alarmbellen zijn gaan rinkelen.

Een exclusieve islamitische begraafplaats is een idee van de islamitische politieke partij Nida en wordt door de Partij van de Arbeid gesteund.

Laat een reactie achter