De wethouders Dick van Sluis (Stadsontwikkeling) en Eric Faassen (Economische Zaken) hebben afgelopen donderdag het eerste deel van het verbouwde bibliotheekgebouw op feestelijke wijze geopend. In dit gedeelte zitten nu twee zalen van Anytime Fitness, als uitbreiding op hun locatie aan de Fluiterlaan. De bibliotheek Capelle neemt het pand op 8 januari weer in gebruik en tot aan de zomer volgen dan nog de RABO-bank en een horeca-voorziening aan het Stadsplein.

De Bibliotheek is ingrijpend aan het moderniseren. Hierdoor is er minder ruimte nodig en is er plaats voor nieuwe functies. Dat sluit aan op de ambities voor het Capelse centrum. De Rabobank zocht al enige tijd naar een nieuw onderkomen, zodat het huidige bankgebouw op het Stadsplein plaats kan maken voor de uitbreiding van winkelcentrum De Koperwiek en de vernieuwing van het plein. En ook Anytime Fitness zocht al enige tijd naar uitbreiding van haar huidige vestiging in het Capelse centrum.

Om de ingrijpende verbouwing van het pand mogelijk te maken en de samenwerking tussen alle partijen te stimuleren, heeft de gemeente eind vorig jaar het pand van de Bibliotheek gekocht. Als de verbouwing is afgerond en alle partijen goed zijn gehuisvest, heeft de gemeente de ambitie het pand weer te verkopen.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!