Excelsior had goede zaken kunnen doen in Kerkrade door Roda JC te verslaan en op de ranglijst te stijgen naar een gedeelde achtste plaats met Heerenveen en ADO Den Haag, maar de Kralingers verzuimden in Limburg. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag verloor onnodig met 2-1 van Roda JC.

Excelsior was in de 16e minuut nog wel op voorsprong gekomen via Milan Massop. Hij kopte raak uit een voorzet van Hicham Faik. Het was al de vierde treffer van de verdediger dit seizoen.

Kort voor rust maakte Jorn Vancamp gelijk op aangeven van Mikhail Rosheuvel. Al vroeg in de tweede helft hielp de vaak bekritiseerde Dani Schahin de thuisploeg aan een 2-1-voorsprong. De Duitser kopte raak, opnieuw was Rosheuvel de man van de assist. Het was Schahins vijfde doelpunt van het seizoen.

Excelsior stelde er weinig tegenover, al had Stanley Elbers een kwartier voor tijd de gelijkmaker nog op de schoen. Op aangeven van Mike van Duinen schoot hij tegen de paal. In blessuretijd kreeg Luigi Bruins (Excelsior) nog zijn tweede gele kaart.

Excelsior, dat uit de laatste drie duels zeven punten had gehaald, blijft nu elfde met 24 punten. Roda is voorlaatste en heeft nu vijftien punten.

Laat een reactie achter