Excelsior verrast door drugsverhaal Caenepeel

Jinty Caenepeel krijgt mogelijk een levenslang rijverbod. Volgens het Openbaar Ministerie in België is de 21-jarige voetballer van Excelsior door zijn cannabisverslaving lichamelijk ongeschikt om nog achter het stuur te zitten.

Op 9 juli vorig jaar testte Caenepeel bij een controle in Oostende positief op cannabis. De Belg verklaarde dat hij al twee jaar lang wekelijks gebruikte. Het OM stelt dat hij daarom lichamelijk niet geschikt is om nog een voertuig te besturen.

Pas na die controle maakte Caenepeel de overstap naar Excelsior. ”De club is ontstemd en teleurgesteld over het feit dat er geen open kaart is gespeeld over de gebeurtenissen”, aldus Excelsior. ,,Dit was weliswaar voordat hij zijn contract bij Excelsior tekende, clubleiding en staf hadden wel op de hoogte gebracht moeten worden van dit voorval. Voordat wij verder op de zaak willen ingaan, zullen wij eerst alle feiten boven water moeten krijgen. Het mag echter duidelijk zijn dat dit soort gedrag niet past bij het topsportklimaat dat wij nastreven.”

Volgens de advocaat van Caenepeel trok de voetballer de voorbije paar jaar met slechte vrienden op. Ze hadden de avond van de drugstest een joint op het strand gerookt. De advocaat zei ook dat Caenepeel nu geen drugs meer gebruikt.

Caenepeel zal testen moeten voorleggen om te bewijzen dat hij inderdaad drugsvrij is. Op 25 mei komt de zaak voor.

Laat een reactie achter

Advertisement
Laatste nieuws
{"effect":"fade","fontstyle":"normal","autoplay":"true","timer":"4000"}
Share This