De directie van de Rotterdamse evenementenlocatie MyKech heeft besloten de naam van het bedrijf aan te passen. Dit besluit namen zij naar aanleiding van uitspraken die rapper Boef onlangs deed. Sofiane Boussaadia, de echte naam van het asociale rappertje, noemde een aantal onbekende vrouwen die hem na een klus een lift naar huis gaven kech’s, dat is straattaal voor ‘hoeren’.

De naam van de feestlocatie in de Delftsestraat is gebaseerd op ‘Mijn Marrakech’. Marrakech is een stad in Marokko. Eigenaar Rachid Zine zegt in een interview op Radio Rijnmond:  “Mensen zullen het nu lezen als My Kech wat dus in deze nieuwe situatie staat voor Mijn Hoeren.” Zine verwacht dat zijn bedrijf na de uitspraken van Boef nooit meer dezelfde uitstraling zal hebben. De directeur voelt zich genoodzaakt om de naam te veranderen: ”als we geen actie zouden ondernemen zouden we hier financieel aan onderdoor kunnen gaan.”

“Dit nemen wij Boef als publiek persoon en als opinieleider voor vele mensen van jong tot oud zeer kwalijk.” aldus Rachid Zine op de regionale radiozender.

Zine is inmiddels begonnen met uitzoeken of hij de schade op de rapper kan verhalen. De eigenaar wil eerst een gesprek met het management van Boef, om te kijken of ze er zonder rechter uit kunnen komen. Vorig jaar gaf rapper Boef nog een optreden in MyKech.

 

Laat een reactie achter