Het eerste team van Maatwerkers VCN speelde afgelopen zaterdag 18 november tegen de nummer 5 van de eredivisie, Taurus. Zij bezochten de ploeg in het kader van de achtste finales van de nationale beker. Een schone kans voor Maatwerkers VCN om zich te meten met een ploeg van een ander kaliber dan in de competitie tegen gestreden wordt. Uiteindelijk dolf de Capelse ploeg het onderspit, het werd 4-0 (1e set 25-18, 2e set 25-15, 3e set 25-16 en 4e set 25-16).

De wedstrijd werd begonnen met Roland, Rowan, Cain, Daan, Ralph, Lucas en Rogier. Het leek erop alsof men in de openingsfase even moest wennen aan het niveau van Taurus. Dit ging gepaard met enkele nervositeit wat ervoor zorgde dat Taurus in de beginfase snel weg kon lopen. Naarmate de set vorderde kwam VCN wat beter in het spel en lieten de mannen van Maatwerkers bij vlagen leuke dingen zien. Genoeg om het Taurus lastig te maken was het echter niet en met 25-18 werd de eerste set verloren.

De tweede set leek het erop alsof VCN wat meer gewend was en kon het in het begin leuk meedoen met Taurus. Voor een korte periode kon er zelfs een voorsprong genoteerd worden door VCN. Echter kon Taurus een tandje bijschakelen waardoor de eredivisionist na een leuk begin makkelijk wegliep en met 25-15 de set binnenhaalde. De laatste set werd er veel gewisseld om iedereen aan spelen toe te laten komen en de ervaring te gunnen om zich met deze ploeg te kunnen meten. Een echte vuist kon niet meer gemaakt worden en met 25-16 werd de wedstrijd binnengehaald door Taurus.

Helaas is het niet gelukt om het Taurus lastig te maken maar al met al was het een mooie ervaring voor Maatwerkers VCN. Taurus heeft duidelijk enkele verbeterpunten blootgelegd waarmee de Maatwerkers aan de slag kunnen richting het vervolg van de competitie, te beginnen met de thuiswedstrijd van aanstaande zaterdag 25 november om 17:00.

Bron: VCN

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!