In Capelle aan den IJssel zijn inmiddels 88 aanvragen gedaan voor een energiebespaarlening. Daarvan zijn er tot nu toe 59 verstrekt. Capellenaren hebben met behulp van de Energiebespaarlening inmiddels ruim zes ton geïnvesteerd in het verduurzamen van hun woning.

Het Nationaal Energiebespaarfonds heeft een omvang van € 300 miljoen waarvan het Rijk € 75 miljoen bijdraagt. De Rabobank en ASN Bank treden op als cofinanciers en brengen de resterende € 225 miljoen in. Het fonds wordt ingezet om particuliere woningeigenaren en Verenigingen van Eigenaren een gunstige Energiebespaarlening te bieden.

Het kan slim zijn om geld te lenen voor energiebesparing. Zeker als de besparing op uw energierekening genoeg is om de maandelijkse kosten van de lening te dekken. En als de lening eenmaal is afbetaald, profiteert u blijvend van lagere energielasten!  Daarnaast zorgen energiebesparende maatregelen voor meer comfort en blijkt steeds vaker dat ze het waardebehoud van de woning positief beïnvloeden. Eigenaren van bestaande woningen en Vereniging van Eigenaren kunnen geld lenen voor energiebesparende en energieopwekkende maatregelen met de Energiebespaarlening. Dit is een door de Rijksoverheid opgezet fonds.
Voor meer informatie kunt u terecht op www.energiebespaarlening.nl.

Laat een reactie achter