Achttien vrijwilligers van diverse kinderclubs uit Capelle aan den IJssel hebben op 27 november een workshop kinder-EHBO gevolgd. Deze werd georganiseerd tijdens het Kinderclubcollectief en is mogelijk gemaakt door Welzijn Capelle.

“Het idee is ontstaan tijdens een van de eerste bijeenkomsten van het Kinderclubcollectief tijdens de gesprekken over veiligheid en verantwoordelijkheid tijdens de kinderclubs,” aldus kinderbuurtcoach Nikki ten Zijthoff. “De vrijwilligers hebben zelf aangegeven dat zij meer willen weten over het verlenen van EHBO bij kinderen. Samen met BHV.nl is het idee ontstaan om de meest voorkomende ongelukjes te behandelen in de vorm van thematafels die de vrijwilligers in kleine groepjes bezochten.”

De vrijwilligers hebben deze avond veel onderdelen geoefend en geleerd. Er werd geoefend op verstikking en verslikking, vinger tussen de deur, schaafwonden, tand door de lip, verbranding en pleisters plakken. De avond begon met een uitleg, daarna mochten zij zelf aan de slag. Na afloop hebben zij allemaal een certificaat ontvangen van deelname. De praktische workshop was eenmalig, al vonden de deelnemers leerzaam en zouden een vervolg willen waarin nog meer onderwerpen aan bod kunnen komen.

Het Kinderclubcollectief

De bijeenkomsten van het Kinderclubcollectief wisselen regelmatig van locatie. Zo was deze op 27 november voor het eerst in De Hoeksteen, de kerk aan de Rivierweg. Op woensdagmiddag organiseert een aantal vrijwilligers wekelijks een kinderclub. Dit deden zij voorheen in de Meerpaal, dit gebouw is verkocht.

Beeldrechten: Pixabay.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!