Na het overleven van de 2e bekerronde stond afgelopen zaterdag de pittige uitwedstrijd tegen Inter Rijswijk op het programma, waar VCN het onderspit moest delven, het werd 3-2. Deze ploeg is het seizoen eveneens erg sterk begonnen en heeft met een mix van routine en talent een gevaarlijk team. Echter, gezien de goede start reisden Maatwerkers/VCN Heren 1 met meer dan genoeg vertrouwen af richting Rijswijk!

In de eerste set begon het team van de afgelopen weken met uitzondering van Thomas B die niet geheel fit was; voor hem startte Cain. Al snel bleek in de eerste dat Maatwerkers/VCN Heren 1 een leuk potje tegemoet gingen in een prima ambiance! Rijswijk was fel en gesterkt door het aanwezige publiek namen zij het voortouw. Op 22-18 achter leek het er definitief op alsof de eerste set naar Rijswijk ging. Echter, VCN wisten de rug te rechten en met Thomas B in de ploeg dwongen wij alsnog setwinst af! Deze klap kwam aan bij Rijswijk en de 2e set hadden Maatwerkers/VCN Heren 1 eigenlijk gedurende de hele set de controle en wisten zij deze met 25-18 te winnen.

Doordrukken was nu het devies, maar het hoge niveau van de 2e set wisten ze niet gedurende de hele 3e set te brengen. Daarbij kwam Rijswijk weer steeds beter in hun spel wat resulteerde in een bloedstollende slotfase. Uiteindelijk wist Maatwerkers/VCN Heren 1 het niet op tijd af te maken en pakte Rijswijk met 30-28 de set. Dit gaf hen in de 4e set vleugels, serverend wisten ze ontzettend veel druk af te leveren waardoor Maatwerkers/VCN Heren 1 niet meer aan volleyballen toekwamen.

Dit betekende voor het eerst dit seizoen een dik setverlies op. Dus kwam het aan op een 5e set! Gezien het vechtvolleybal en spektakel verdiende de wedstrijd ook een dergelijke apotheose. In eerste instantie leek het erop dat Maatwerkers/VCN Heren 1 al vroeg een gaatje konden slaan. Rijswijk toonde echter weer veerkracht en gesterkt door het intussen massaal toegestroomde en enthousiaste publiek gingen zij met minimaal verschil de kantwissel in. Na deze kantwissel wilde het niet meer lukken bij VCN en ging uiteindelijk de overwinning naar Rijswijk.

Ontzettend balen natuurlijk, zeker omdat het even eerder ook gewoon 3-0 voor ons had kunnen staan. Maar wellicht dat deze realitycheck de mannen uit Capelle uiteindelijk nog van pas kan komen!

In ieder geval blijft het feit dat 3-2 verliezen uit bij een directe concurrent geen ramp is en dat onze seizoenstart met 22 punten uit 5 wedstrijden nog steeds prima is. Daarnaast kijken ze nu al uit naar de return want dat Maatwerkers/VCN Heren 1 nog een appeltje te schillen hebben met Rijswijk is duidelijk! Voor nu is het in ieder geval weer keihard trainen want volgende week staat met Voerendaal alweer de volgende topper op het programma! 17:00 in de Oostgaarde, be there!

Bron: VCN

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!