HC Capelle heeft zondag weer flink uitgehaald, thuis werd er met 10-0 gewonnen van Wateringseveld. De hoge score had nog wel twee keer hoger kunnen zijn tegen de nummer laatst uit de competitie. HCC begon scherp en had binnen 5 minuten de openingsgoal te pakken en ook de tweede goal viel binnen de eerste 10 minuten. Daarna verzande HCC in slordig spel en een te laag tempo. Waar vooraf gehamerd was op scherpte voor de goal ging alles net verkeerd. Gelukkig wist HCC nog voor rust op 3-0 te komen.
Na de pauze was duidelijk doorgedrongen dat doelsaldo dit jaar wel eens de bepalende factor kan worden. Capelle pakte dit beter op en schepte legio aan kansen. Wateringseveld kon dit niet meer belopen en moest na rust nog zeven keer een doelpunt toestaan.
Ondanks de monsterscore was coach Matthijs de Rijke niet geheel tevreden: “Ondanks een prachtige score op het bord van 10-0 lopen wij maar een goal uit qua doelsaldo. Onze concurrenten wonnen ook dik hun wedstrijden en daar moet je wel rekening mee houden. HCC had kansen op veel meer en die had ik graag benut zien worden. Aan de andere kant staat dat je trots moet zijn op de discipline, het is moeilijk scherp blijven als je zoveel beter bent op een dag als vandaag.”
Doelpuntenmakers:
1-0 en 2-0 Wajahat Malik
3-0 en 4-0 Diederik Egeter
5-0 Boris Ludema
6-0 Wajahat Malik
7-0 Lucas Hoogendijk
8-0 en 9-0 Mark Erkens
10-0 Niels van der Heide

Laat een reactie achter