Op donderdag 15 maart wordt van 20.00 uur tot 22.00 uur in het Van Cappellenhuis de concertlezing “Verborgen geschiedenis, verboden muziek” gehouden. De organisatie is ook in handen van de Bibliotheek en Boekhandel De Derde Druk.

De lezing wordt gegeven door de internationaal gevierde schrijver Jan Brokken, de meest geroemde dwarsfluitiste van heel Europa Eleonore Pameijer en de pianist Marcel Worms, die over de hele wereld concerten geeft. Jan Brokken vertelt over zijn boek “De vergelding”, over het wegmoffelen van afschuwelijke of beschamende oorlogsgebeurtenissen. Marcel Worms en Eleonore Pameijer voeren composities uit van componisten wier werken tijdens WO II verboden waren. De meeste van deze componisten kwamen om in concentratiekampen. Het opvallende is dat hun muziek niet diep tragisch is maar getuigt van een enorme vitaliteit. Dick Kattenburg bijvoorbeeld kan gerust de Nederlandse Gershwin worden genoemd en Leo Smit en Rosy Wertheim zochten hun inspiratie in Frankrijk. Ook muzikaal is dit programma bijzonder interessant en veelzijdig.

Kaarten á € 15,- (tot 18 jaar € 7,50) zijn te reserveren via www.vancappellenhuis.nl en te koop aan de zaal vanaf een half uur voor aanvang.

Reageer op dit artikel

Elke avond het laatste nieuws uit Capelle aan den IJssel? Gratis abonneren!